De Vliegende vogel

Rijhuis met traditionele kern die minstens opklimt tot de 17de eeuw, verhoogd en in neoclassicistische stijl aangepast tijdens de eerste helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, de eerste twee bouwlagen vermoedelijk in bak- en zandsteenbouw verankerd door muurankers met gekrulde spie. Aangepaste rechthoekige deur- en vensteropeningen met kwarthol geprofileerde dagkanten en hardstenen lekdrempel, haast vierkant in de toegevoegde verdieping. Klassiek hoofdgestel met houten kroonlijst op klossen en tandlijst. Eenvoudige houten winkelpui op begane grond.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine