Tekst van Burgerhuis met beaux-artsgevel (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5357)

Fraai gedecoreerd enkelhuis van respectievelijk drie, twee, vier traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel in een neo-Lodewijk XVI-stijl, daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. Strikt horizontale gevelindeling met doorlopende dorpels, puilijst, kordons en kroonlijst op klossen en tandlijstje. Geblokte begane grond op arduinen plint met rechthoekige deur onder oorspronkelijk rechthoekig bovenlicht en twee getraliede rechthoekige vensters, eveneens met originele roedeverdeling. Tweede bouwlaag, verrijkt met plastisch uitgewerkte guirlandes en een centraal, decoratief paneel, onder een driehoekig fronton met tandlijst. Vier smallere vensters van de derde bouwlaag gescheiden door vlakke Ionische pilasters, welke het hoofdgestel dragen, waarin casementen- met decoratieve medaillons.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine