Kantoorgebouw

Sinds de 15de eeuw werd dit pand ingenomen door voorname hotels, onder meer van de families Bosschaert, Knyff en Van Put. Nu kantoorgebouw van de Metropolitan Bank. Oorspronkelijk herenhuis met dubbelhuisopstand van zeven traveeën en vier bouwlagen onder plat dak. Laat-classicistische bepleisterde en beschilderde lijstgevel, waarvoor bouwtoelating voor de eerste twee bouwlagen van 1802. Voornamelijk horizontale gevelopbouw door middel van schijnvoegen, kordons, en kroonlijst. Middenrisaliet met brede inrijpoort en aansluitend op de tweede bouwlaag een balkon op consoles. Eenvoudige rechthoekige vensters op lekdrempels met hekken op de begane grond en rolluikkasten op de bovenverdiepingen. Gevelbeëindiging door middel van gekorniste kroonlijst op klossen. Derde en vierde bouwlaag later toegevoegd.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers D1, 1802, Modern Archief 560/1, zonder nummer

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine