Hoekhuis in Louis-Philippestijl

Tekst van Winkelhuis in Louis-Philippestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5355)

Hoekhuis van Lange Nieuwstraat en Borzestraat in Louis-Philippestijl, uit het derde kwart van de 19de eeuw. Gebouw van van drie bij zes traveeƫn en vier bouwlagen, de tweede opgevat als entresol, onder een leien schilddak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met regelmatige ordonnantie, opgebouwd uit registers van korfboogopeningen op hardstenen dorpels. De bovenvensters onderscheiden zich door geprofileerde dagkanten, een decoratieve onderdorpel en fraaie gietijzeren parapetten. Klassiek hoofdgestel met gelede architraaf en houten kroonlijst op klossen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine