Kantoorgebouw

Kantoorgebouw met dubbelhuisopstand van zes traveeën en drie bouwlagen, gecementeerde met schijnvoegen belijnde lijstgevel in een sobere neoclassicistische stijl, daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. Verdiepte, gedesaxeerde ingangstravee met rondboogpoort onder getralied bovenlicht in een hardstenen geprofileerde omlijsting met imposten, waarboven een gewelfd balkon met deurvenster onder waterlijstje. Voorts rechthoekige vensters met vernieuwde ramen, aan de benedenverdieping getralied, op de bovenverdiepingen op doorlopende dorpels. Kroonlijst segmentvormig verhoogd boven het ingangsrisaliet.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine