Katholieke Kring

Gebouw van vijf brede traveeƫn en drie bouwlagen, naar ontwerp van Ernest Stordiau circa 1904. Parement van zandsteen op sokkel van arduin. Lijstgevel met klassieke bekroning waarboven attiek met fronton en gevelplaat. Begane grond met bossage, afgewisseld met getraliede rechthoekige vensters en deur; laatstgenoemde met waterlijst op langgerekte consoles. Verticaal gekoppelde bovenvensters in platte bandenomlijsting op de tweede bouwlaag, behandeld als tweelicht op de derde; de oorspronkelijke versieringen zijn verdwenen .

• L'Emulation, 1904, pl. 20.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine