voormalig herenhuis, thans vredegerecht

Alleenstaand herenhuis uit midden 19de eeuw, thans Vredegerecht. Gerestaureerd in 1987. Enkelhuis van vijf traveeƫn en twee bouwlagen onder schilddak. Bakstenen gebouw op een hardstenen plint. Houten kroonlijst en hardstenen waterlijst. Rechthoekige, beluikte vensters met hardstenen latei en dito lekdrempel, laatstgenoemde kordon vormend; gietijzeren hekken. Rechthoekige poort in een geblokte, hardstenen omlijsting met gesculpteerde sluitsteen.

Omgeven door een tuin met enkele oude bomen, van de straat afgesloten door een lage muur met hek.

Bron: SCHLUSMANS F. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Bilzen - Maasmechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Schlusmans, Frieda