Tekst van Burgerhuis in neorococostijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5325)

Enkelhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw in eclectische stijl met neorococo-ornamenten. Lijstgevel van vier bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, roofing) waarin versierde segmentbogige dakkapel met oculus; op de begane grond drie traveeën breed, hogerop slechts één. Parement van zandsteen op sokkel van arduin. Gekorniste lijsten markeren de verdieping. Geblokte pui met getraliede spiegelboogvensters en -deur. Brede boventravee, respectievelijk geflankeerd door lange smalle venstertjes of bewerkte panelen, met halfrond uitkragende erker op de bel-etage en dito balkons met smeedijzeren leuning op derde en vierde bouwlaag. Getoogde erkervensters afgewerkt met een zware sluitsteen; de overige vensters zijn spiegelboogvormig en verfraaid met rocaille; het venster van de derde bouwlaag met uitgewerkte waaier.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine