Gekoppelde burgerhuizen

Tekst van Gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5320)

Identieke rijhuizen van drie traveeƫn en drie bouwlagen te dateren midden in het midden van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met imitatievoegen op begane grond die afgelijnd wordt door een gekorniste puilijst boven een versierd fries. Tweede bouwlaag gemarkeerd door de doorlopende lekdrempels en een kordon; versierd fries onder een kroonlijst met tandlijst op klossen. Rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen, centrale vensters onder hoofdgestel op gegroefde consoles.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine