Hoekhuis Scheldeken

Tekst van Café- en woonpand in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5313)

Hoekhuis Scheldeken van respectievelijk vier en twee traveeën en vier bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), te dateren in de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde, beschilderde lijstgevels geritmeerd door platte banden, kordon vormende lekdrempels, paneelwerk. Geaccentueerde hoektravee van de zuidgevel met belijnende lisenen en verkropte kroonlijst. Rechthoekige vensters en deur in geriemde of vlakke omlijsting; de benedenvensters met schuiframen en originele roedeverdeling. Een klassieke houten kroonlijst als bekroning.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine