Gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Tekst van Gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5312)

Eenheidsbebouwing van zes traveeƫn en drie bouwlagen onder een pseudo-mansardedak, uit het derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels horizontaal geleed door de brede puilijst, lijsten en kordon vormende lekdrempels. Gevels verrijkt met bossages (begane grond) en paneelwerk (borstweringen). Nummer 8 verticaal geaccentueerd door een erker op krulconsoles bekroond met een ijzeren balkonleuning. Rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen met sierlijke sleutels. Geleed kordon, panelenfries en kroonlijst op consoles met leeuwekoppen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine