Gekoppelde burgerhuizen

Tekst van Gekoppelde burgerhuizen, aannemerswoning Joannes Franciscus Scheepers (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5309)

Verbouwde lijstgevel met links poortomlijsting van 1869. Rechthoekige vleugeldeur met rondbogig bovenlicht met sluitsteen, bovenaan geflankeerd door zware versierde voluten waarop een gekornist balkon met opengewerkte balustrade waarin medaillon met keizerskop; in tweede en derde travee opengewerkte borstweringen met medaillons waarin respectievelijk een lier en een doedelzak.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1869, Modern Archief 20.129/2, zonder nummer.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine