Restant van een burgerhuis

Triest overblijfsel van voormalig burgerhuis in traditionele bak- en zandsteenstijl van vijf traveeƫn, twee bouwlagen en dubbele trapgevel. Door verankering gedateerd 1603. Slechts een klein gedeelte van de voorgevel staat nog overeind.

Bewaarde korfboogpoort in geprofileerde zandstenen omlijsting met druiplijst, imposten en neuten, verhoogd met een breed paneef onder gestrekte waterlijst.

Rechts, rondboogdeurtje in geblokte zandstenen omlijsting met sleutel en imposten waarboven rechthoekig getralied venster.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine