Kantoorgebouw

Tekst van Kantoorgebouw in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5293)

Dubbelhuis van vier traveeƫn en vier bouwlagen die naar boven toe in hoogte afnemen. Lijstgevel met natuur- en hardstenen parement in neoclassicistische stijl naar ontwerp van architect Ferdinand Hompus, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Geblokte benedenverdieping, geheel van hardsteen met getraliede rechthoekige vensters en brede belijnende puilijst. Voorts rechthoekige bovenvensters, op de tweede bouwlaag beurtelings bekroond door driehoekig fronton en door gestrekte waterlijst. Fries onder de lekdrempels van de als mezzanino opgebouwde vierde bouwlaag, bovendien opgehoogd door rozetten. Kroonlijst op brede klossen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine