Winkelhuis

Interessant art-nouveaugetint winkelhuis van drie traveeën en oorspronkelijk drie bouwlagen (heden vier) onder plat dak. Witte natuurstenen en hardstenen lijstgevel daterend van circa 1900 echter met latere verbouwing van de pui en toevoeging over de bovenste verdieping. Horizontale geleding van de bouwlagen door waterlijsten, kordons en doorlopende lekdrempels. Aangepaste begane grond met bewaarde, getoogde muuropeningen, waartussen pijlers met sterk gestileerd koolbladkapiteel, eenvoudige geriemde lijstjes, bekronende, omlopende waterlijst met rozetten en ten slotte brede puilijst. Hierboven drie getoogde vensters met dito waterlijsten, versierde imposten en doorlopende lekdrempels; op de derde bouwlaag drie boogvensters met spitsboogvormige waterlijsten en doorlopende lekdrempels, waaronder geleed kordon en verdiepte panelen. Gevelbekroning door middel van breed, gestrekt kordon en later aangebrachte zolderverdieping.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine