Rijhuis

Tekst van Neoclassicistisch burgerhuis met traditionele kern (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5283)

Rijhuis van vier traveeƫn en drie bouwlagen Bepleisterde en beschilderde trapgevel, die de geknikte rooilijn volgt, daterend uit het vierde kwart van de 19de eeuw met recent aangebrachte, storende winkelpui. Hoge rechthoekige vensters met geriemde omlijstingen en neuten, voorzien van een sleutel en doorlopende dorpels, waaronder telkens balusters. Op de bovenverdieping eenvoudigere vensters in geriemde omlijstingen en paneelwerk op de borstweringen. Houten kroonlijst op klossen en tandlijst, waaronder de fries met verdiepte panelen, onderlijnd door een geleed kordon.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine