De Drij Koningen

Huis zogenaamd "De Drij Koningen" dat reeds vermeld wordt einde 16de eeuw. Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder leien zadeldak. Verankerde trapgevel (zeven treden + overhoekse topstukken) in traditionele stijl; hersteld in de 19de eeuw. Top geleed door gebroken waterlijst en voorzien van rechthoekige luiken en flankerende vensters, uitspringende bovendorpels op consooltjes. Verbouwde rechthoekige vensters op lekdrempels. Bepleisterde begane grond met imitatievoegen en rechts poortje gedateerd 1716 in een vermenging van laat-barok en régencestijl: schouderboogvormige deur in geschilderde hardstenen omlijsting, geflankeerd door pilasters met verdiepte schacht en voluutkapiteel, afgesloten door een brede waterlijst waarboven een oculus in geriemde omlijsting omringd door voluten en loofwerk en afgedekt door een gebogen waterlijst met gestrekte uiteinden; hierachter, breed paneel. Puntgevel aan de achterzijde.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine