Personeelswoningen

Tekst van Personeelswoningen van het Rijksopvoedingsgesticht (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/52662)

Reeks per drie gekoppelde eengezinswoningen met lijstgevels en neotraditionele reminiscenties; baksteenbouw van telkens één + twee + één traveeën en twee bouwlagen onder aaneengesloten zadeldaken (nok parallel aan de straat, kunstleien), ingetekend op het kadaster in 1921.

Tuitvormige dakvensters; middenpand in risaliet, buitenpanden met rechthoekige uitspringende ingangstravee in de zijtuitgevels met aandak, vlechtingen en schouderstukken. Rechthoekige vensters onder verdiept rondboogveld en rondboogdeurtjes. Ommuurde voortuintjes.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Mol, schetsen 1921/14.

Auteurs:  Kennes, Hilde