Hoekhuis

Tekst van Geheel van café en twee winkelhuizen in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5265)

Hoekhuis van drie + vier traveeën en drie bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (gebitumineerd). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, daterend uit het tweede kwart van de 19de eeuw, gemarkeerd door hoekpilasters, doorlopende lekdrempels en verdiepte panelen op de penanten (derde bouwlaag) en brede gekorniste kroonlijst op klossen en tandlijst. Eenvoudige rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen; aan de Komedieplaats waarschijnlijk later aangebrachte erker over hele gevelbreedte (tweede bouwlaag). Aangepaste begane grond.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine