Hoekhuis met Vlaanderenstraat

Tekst van Hoekcomplex in Louis-Philippestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5244)

Hoekhuis met de Vlaanderenstraat in Louis-Philippestijl van 1861. Respectievelijk zes traveeën, afgeschuinde hoektravee en zes traveeën, aanvankelijk slechts drie bouwlagen hoog en afgedekt met zadeldak (zie Vlaanderenstraat). Hoek en Kloosterstraatzijde werden later met één bouwlaag onder plat dak verhoogd. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels. Pui verlevendigd met schijnvoegen en segmentboogvensters en -deuren in geriemde omlijsting; de rechthoekige vensters zijn latere aanpassingen. Hoofdverdieping met drie fraaie balkons op voluutconsoles, onderling verbonden door de puilijst. Rechthoekige bovenvensters met afgeronde bovenhoeken en sleutel, eveneens in geriemde omlijsting en onder de lekdrempels verrijkt met bewerkt paneel.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine