Enkelhuizen in sociale woonwijk

Sociale woonwijk naar ontwerp van M. Vangenechten van 1954-1955 (zie gevelsteen Waaiberg nummer 123: 4-9-1954) opgericht door de Geelse Bouwmaatschappij. Gekoppelde enkelhuizen van twee traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldaken (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Combinatie van witgeschilderde lijst- en puntgevels met rechthoekige vensters. Alternerende rondboog- en steekboogdeuren in bakstenen omlijsting. Omhaagde voortuintjes. Bij de oprichting van de woningen voor ouderen werd voorzien in een lage kelder en een extra slaapkamer.

• S.N. 1997: Geelse Bouwmaatschappij 1947-1997, Geel, 29-31.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n5, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Steyaert, Rita