Rijhuis

Tekst van Meergezinswoning in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5203)

Rijhuis van één travee en vier verdiepingen onder plat dak, 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel geaccentueerd door imitatievoegen, lekdrempels en kordons. Op de hoofdverdieping een breed rechthoekig venster geflankeerd door pilasters met verdiepte schacht en voorzien van een sierlijk ijzeren hek, hogerop rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen met oren op de bovenverdiepingen, ijzeren leuningen. Verbouwde begane grond.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine