Tekst van Burgerhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5185)

Enkelhuis van vier traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak met bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen plint in neoclassicistische stijl uit het derde kwart van de 19de eeuw. Bewaarde ordonnantie met gedesaxeerd risaliet met op de tweede bouwlaag een balkon op consoles, afgesloten door een gesmeed ijzeren hek. Rechts ingangstravee breder uitgewerkt. Rechthoekige vensters met afdekkende lateien op kleine consoles, omriemende geprofileerde lijstjes, vrij zware, geblokte sleutels en lekdrempels op consoles. Houten geprofileerde kroonlijst op tandlijst en uitgelengde consoles.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine