Kantoorgebouw

Tekst van Kantoorgebouw in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5184)

Neoclassicistisch enkelhuis van drie traveeƫn en twee bouwlagen met bakstenen lijstgevel, verrijkt met natuursteen, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Sokkel vormende begane grond van geblokte natuursteen; rondboogdeur in extra geblokte omlijsting, rechts garagepoort met bewaarde aanzetten van de oorspronkelijke rondboogvensters. Horizontale geleding door middel van de gekorniste puilijst met aansluitend borstweringsregister en balustrade onder de hoge rechthoekige bovenvensters in geprofileerde omlijsting van arduin met bekronend fronton op consoles. Houten kroonlijst op klossen en met medaillons en trigliefen verrijkte fries.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine