Neotraditionele lijstgevel

Tekst van Brasserie-concert Oud België (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5181)

Nummer 26. Neotraditionele lijstgevel van drie traveeën en drie bouwlagen onder leien zadeldak (nok parallel aan de straat), daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw met aangepaste begane grond. Baksteenbouw, verrijkt met natuursteen. Eenvoudige ordonnantie met pseudo-kruiskozijnen, voorzien van doorlopende onderdorpels en rollagen. Kroonlijst op modillons onderbroken voor een getrapt dakvenster (drie treden + bolmotief), met drie overhoekse pinakels. In het dak twee fraaie dakkapellen met torenvormige bedaking.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine