Kantoor

Tekst van Kantoor in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5177)

Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak; aanleunend koetshuis van een + vier traveeën en twee bouwlagen Bepleisterde en beschilderde lijstgevel in neoclassicistische stijl uit het vierde kwart van de 19de eeuw; voornamelijk horizontaal geleed door middel van schijnvoegen, doorlopende lekdrempel, kordons en kroonlijst. Koetshuis aan de binnenplaats gemarkeerd door een driehoekig fronton met lichtjes vooruitspringend risaliet. Eenvoudige, rechthoekige vensters, op de bovenverdieping in platte bandomlijstingen. Rechthoekige deur in de rechter travee en garagepoort in plaats van vroegere inrijpoort.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine