de Meerminne

In de 16de eeuw zogenaamd "de Meerminne". Dubbelhuis van acht traveeën en vier bouwlagen, uit het vierde kwart van de 18de eeuw. Bakstenen lijstgevel met poorttravee gemarkeerd door lisenen met spiraalvlechtwerk. Zware pilasters flankeren de rondboogpoort in een hardstenen geprofileerde omlijsting met gegolfde sluitsteen en imposten, boog omgeven door festoenen. Hogerop balkon met fraaie ijzeren leuning op versierde consoles voor rechthoekig deurvenster in geriemde omlijsting, venster op derde verdieping met sierlijke sluitsteen en guirlande. Verder rechthoekige bovenvensters met gekorniste lekdrempels op consooltjes. Verbouwde begane grond.

Op binnenkoer classicistische gevel van de voormalige stallingen (18de eeuw). Zandstenen lijstgevel verlevendigd met arduin onder een leien schilddak topvazen; vijf traveeën en twee verdiepingen licht uitspringende zijtravee, middenpartij eertijds bekroond met een plastisich gedecoreerde top. Begane grond onder brede puilijst met drie arduinen rondboogpoorten met rechte sleutels, verder rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen met op de penanten hardstenen panelen met schelpmotieven.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine