Kantoorgebouw

Breed kantoorgebouw (Securitas) van elf traveeën en vier bouwlagen (eerste kwart van de 20ste eeuw). Witte natuurstenen lijstgevel horizontaal geleed door imitatievoegen (begane grond), een puilijst op klossen en consoles en door een gekorniste kroonlijst op klossen tussen derde en vierde bouwlaag. Rechthoekige vensters, verticaal gekoppeld op tweede en derde verdieping; vierde bouwlaag met kleinere vensters in platte bandomlijsting. Laatste vier traveeën rijker versierd, twee centrale deuren met tracéwerk bekroond met een recht balkon op gegroefde met loofwerk omkranste consoles. Borstweringen en penanten versierd met guirlandes; op tweede verdieping medaillon met sleutel en rankwerk waarin "Securitas 1819".

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine