Den Kleinen Valk

Huis in kern opklimmend tot de 16de eeuw, zogenaamd "Den Kleinen Valk", verbouwd en met een verdieping verhoogd in 1866. Dubbelhuis van vijf traveeƫn en drie bouwlagen onder leien zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op een arduinen sokkel. Horizontaal gemarkeerd door een brede puilijst, kordons en doorlopende lekdrempels op bovenverdieping. Imitatiebanden op gelijkvloerse verdieping. Rechthoekige vensters met uitgeholde dagkanten, sierlijke leuningen en rolluikkasten. Vleugeldeur met rechthoekig bovenlicht geflankeerd door pilasters met imposten, hogerop lange consoles die de ten opzichte van de puilijst uitspringende balkonplaat van de tweede bouwlaag schragen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1866, Modern Archief 20.119/1, dossier 66.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine