Neoclassicistisch herenhuis

Tekst van Herenhuis met traditionele kern (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5165)

Dubbelhuis van vijf traveeƫn en drie bouwlagen, met bouwtoelating van 1862 voor toevoeging van de hoogste verdieping Lijstgevel met zandstenen parement verlevendigd met arduin, afgewerkt door een geleed kordon onder de kroonlijst met tandlijst op klossen. Eerste bouwlaag afgelijnd door een omgetrokken hardstenen puilijst. Muurankers op de tweede bouwlaag. Rechthoekige vensters met kwartholle dagkanten op arduinen lekdrempels. In vierde travee vleugeldeur met bovenlicht in een geriemde omlijsting van arduin waarboven blind paneel aansluitend bij de gekorniste puilijst. Hekken voorzien van speerpunten voor de benedenvensters.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1862, Modern Archief 20.113/3, dossier 752.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine