Savelkoul Building

Breedhuis van acht traveeën en vier bouwlagen (eerste kwart van de 20ste eeuw) met aansluitende Savelkoul building (nummer 23) van negen + een + elf traveeën in voortgezette stijl. Natuurstenen lijstgevel verlevendigd met granietpanelen, horizontaal gemarkeerd door puilijst, doorlopende kordons en verkropte kroonlijst bekroond met een opengewerkte attiek met topvazen. Verticaal geritmeerd door ingangsrisaliet en benadrukte eerste, vijfde en achtste travee. Rechthoekige vensters gekoppeld per travee of per twee traveeën in een doorlopende verdiepte omlijsting (derde + vierde en zesde + zevende travee) of in een doorlopende omlijsting met oren en festoenen op de borstwering (tweede en achtste travee). Deurtravee gemarkeerd door geblokte lisenen, rondboogdeur met sierlijke tracering en bovenlicht gevat in een geblokte omlijsting met zware sluitsteen, bekroond door een balkon op langgerekte consoles. Gevelversiering door middel van geblokte muurdammen (tweede bouwlaag), balkons (vijfde travee), vensterentablementen, granietpanelen, festoenen, medaillons en topvazen. Moderne winkelpui.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine