Pakhuis

Tekst van Pakhuis in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5155)

Pakhuis van twee traveeƫn en drie verdiepingen onder een pannen zadeldak (nok parallel aan de straat), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bakstenen lijstgevel verlevendigd met natuursteen, gemarkeerd door een brede puiljst en eindigend op een bolle daklijst onder de versierde kroonlijst. Grillig gekrulde muurankers. Segmentboogvensters en garagepoort. In eerste travee een rechthoekige deur met latei op consooltjes en een getoogd bovenlicht op de gelijkvloerse verdieping, een geknikt boogvenstertje op de derde verdieping.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine