Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Tekst van Burgerhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5148)

Enkel rijhuis van drie traveeƫn en twee bouwlagen onder leien mansardedak (eerste helft van de 19de eeuw). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op een afgeschuinde sokkel van arduin. Begane grond met imitatievoegen, afgesloten door een gekorniste puilijst met tandlijst op gegolfde consoles neerkomend op pilasters met verdiepte schacht en lijstkapiteeltjes; rechts rechthoekige vleugeldeur met bovenlicht.

Rechthoekige bovenvensters in geriemde omlijsting steunend op vlakke postamenten waartussen gietijzeren leuningen. Middenvenster in geriemde omlijsting met oren en driehoekige frontonbekroning. Gevel bovenaan afgesloten door een gekorniste waterlijst en een opengewerkte balustrade met een blind paneel boven de middentravee, hogerop in dak rondboogvormig middenvenster met vleugelstukjes onder een gebogen waterlijst en twee oeil-de-boeufs.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine