Winkelhuis

Tekst van Winkelhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5147)

Breedhuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder zadeldak, uit het derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met mooie houten winkelpui en groot balkon, voorts gemarkeerd door kordons en doorlopende lekdrempels. Gevelbeëindiging met geleed kordon, versierd fries en kroonlijst met tandlijst op klossen en gegroefde consoles. Rechthoekige vensters, in middentravee in geriemde omlijsting verrijkt met sleutels en oren. Middenvenster op tweede verdieping in verhoogd entablement.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine