Neoclassicistisch burgerhuis

Tekst van Burgerhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5144)

Enkelhuis van vier traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat), te dateren midden uit het midden van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen sokkel waarin drie rechthoekige keldermonden. Gevel horizontaal gemarkeerd door een brede puilijst en doorlopende kordons; fries versierd met panelen, verder kroonlijst met tandlijst op klossen en langgerekte consoles. Hoge begane grond met imitatievoegen uitstralend boven de vensters. Linker deurrisaliet met vleugeldeur in entablement, hogerop deurvenster in kleiner entablement waarvoor sierlijke gietijzeren balkonleuning. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting, vernieuwde bovenramen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine