Soeten naem Jesus en de Rosenhoedt

Tekst van Soeten Naem Jesus en de Rosenhoedt (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5142)

Huizen eertijds zogenaamd "Soeten naem Jesus" (nummer 32) en "de Rosenhoedt" (nummer 36). Drie trapgevels (acht treden + overhoekse topstukken) in traditionele stijl; drie traveeƫn en twee bouwlagen onder leien of pannen zadeldaken (tweede helft van de 16de eeuw-eerste helft van de 17de eeuw). In de geveltop, drielichtskozijn en hogerop een rechthoekig venster, in de trapgevel van nummer 32 bewaarde omlopende waterlijsten en lateien. Ankers met gekrulde spie. Rechthoekige vensters met in nummer 32 bewaarde geprofileerde zandstenen bovendorpels en sporen van een wigvormig ontlastingssysteem. Nummer 34-36 met moderne winkelpui (derde kwart van de 20ste eeuw). Achtergevels (zichtbaar vanop terrein tussen Jan Van Lierstraat en Paternosterstraat): verankerde bepleisterde en beschilderde tuitgevels met rechthoekige muuropeningen. Fel verwaarloosde nummer 32.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine