Achterbouw

Tekst van Neoclassicistische kapel met Toscaanse galerij (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5119)

Aan de straatzijde modern kantoorgebouw. Neoclassicistische bakstenen achterbouw van drie + vijf traveeƫn, en drie bouwlagen onder zadeldak. Voorgevel afgesloten door een groot driehoekig fronton, op begane grond ingebouwde Toscaanse galerij uit het tweede kwart van de 18de eeuw onder een met trigliefen versierd fries. Bovenverdieping aan oostzijde met een ordonnantie van rondbogige blindnissen opgevat in overgangsstijl laat-classicisme naar neoclassicistisme uit de eerste helft van de 19de eeuw.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine