Burgerhuis in Louis-Philippestijl

Tekst van Burgerhuis in Louis-Philippestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5111)

Enkelhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen gebouwd in 1854. Sober versierde lijstgevel met schijnvoegen op de begane grond: nauwelijks gemarkeerd rechter deurrisaliet met balkon van de hoofdverdieping achter fraai smeedijzeren hek. Rechthoekige vensters, op de bovenverdieping met afgeronde bovenhoeken en sleutel en eenvoudig paneel op de borstweringen. Gekroonde Onze-Lieve-Vrouw met kind op linkerarm en scepter in rechterhand op vierkante sokkel, geplaatst tegen de penant der hoofdverdieping.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1854, Modern Archief 20.105/1, dossier 71.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine