Winkelhuis

Tekst van Winkelhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5095)

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel van drie traveeƫn en drie bouwlagen uit het vierde kwart van de 20ste eeuw; middenrisaliet gemarkeerd door schijnvoegen en waterlijsten, respectievelijk segmentbogig en driehoekig. Decoratief bewerkte borstweringen op de derde bouwlaag. Soortgelijke versiering van het fries onderbroken door zware consoles die de gekorniste houten kroonlijst dragen. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting met oren; op de hoofdverdieping deurvensters met vernieuwde leuningen. Gemoderniseerde winkelpui.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine