Appartementsgebouw

Appartementsgebouw, hoek Everdijstraat, dertien traveeën en vier bouwlagen onder pseudo-mansardedak (leien), gebouwd circa 1930. Hoge beglaasde begane grond geritmeerd door kolossale pilasters en beëindigd met consoles waarop het doorlopend balkon van de hoofdverdieping rust. Gecementeerde bovenbouw met markante driezijdige erkers en een afgeronde hoger opgetrokken hoekpartij met golvende daklijst.

Twee aangebouwde traveeën zijde Everdijstraat waarin doorgang afgesloten met ijzeren hekken; hierachter bevindt zich een binnenplaats omgeven door bakstenen lijstgevels, hoirizontaal en verticaal geritmeerd door cementbanden.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine