Winkelhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Tekst van Winkelhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5088)

Rijhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen gedateerd 1879 in geveltop. Zeer stijlvolle bepleisterde en beschilderde voorgevel met in- en uitgezwenkte top. Klassieke ordonnantie van het gevelfront met renaissancepilasters aangevuld met een rijke decoratie: imitatievoegen, doorlopende borstweringen met bladwerk, cartouchevormige sleutel met guirlandes, fries met krulwerk, gekorniste waterlijsten, bekronend driehoekig fronton. Rechthoekige, rondboogvormige en radvensters in omlijsting van platte banden. Deurvensters met ijzeren leuning op de hoofdverdieping Banaal gewijzigde begane rond.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine