Suikerraffinaderij de Hasque

Tekst van Suikerraffinaderij De Hasque (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5084)

Aan hoek met Lansstraat. Voormalige suikerraffinaderij N.V. Raffinerie de Hasque, heden magazijn der Câbileries de Charleroi. Constructies uit de tweede helft van de 19de eeuw, doch met jaarsteen op binnenkoer "Herbouwd 1924". Bakstenen gebouwen met kelderverdieping, begane grond, meestal drie lage bouwlagen. Binnenconstructie heden meestal in beton uitgevoerd of vernieuwd (1924), met uitzondering van een aantal bakstenen troggewelven tussen ijzeren I-balken, rustend op zware dubbele I-ligger. Vlakke betonwelfsels, aan uiteinden afgerond, en tussen ijzeren I-balken (vervanging van vroegere troggewelven?) of betonbalken, op een plaats (noordoostzijde van het complex) rustend op zware geklonken ligger.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine