Winkelhuis in art-nouveaustijl

Tekst van Winkelhuis in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5061)

Winkelhuis met witte natuurstenen lijstgevel in sobere art nouveau, naar ontwerp van architect De Weerdt van 1904. Twee traveeƫn en vier bouwlagen onder plat dak. Bredere rechtertravee tussen lisenen met op de tweede en derde bouwlaag een drielicht met bewaard houtwerk; bijkomend gebogen balkon met gesmeed ijzeren hek, waarvan de postamenten doorlopen in de consoles op de derde bouwlaag Vierlichten op de lagere vierde bouwlaag en eenvoudige rechthoekige vensters met afgeronde hoeken in de linktertravee en op de hoogste verdieping een loggia met fraai gesmeed ijzeren hek. Oorspronkelijke winkelpui vernield.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine