Oorlogsmonument

Monument opgericht door de zoon van de hier gesneuvelde graaf F. de Meeus, monnik in de abdij van Zevenkerke, ter ere van zijn vader. Door de monnik ingezegend op 18 oktober 1931. Gedenkteken bestaande uit twee op elkaar geplaatste arduinen blokken in de vorm van een obelisk. Voorzijde versierd met een bronzen hand dat een zwaard vast houdt, daaronder staan de namen van de gesneuvelden, in de rechter zijde in een cirkel het embleem van de 1ste Gidsen en daaronder de gebeitelde tekst "19-X-1918 In zegevierenden stormren verpletterde hier het eerste Regiment Gidsen den vijand", in de linkerzijde, de Franse tekst.

• NOTTEBOOM W. 2003: Meetjeslandse Oorlogsmonumenten, Maldegem, Burkel, Appeltjes van het Meetjesland, jaarboek nummer 54, 255-261.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen