Cercle La Concorde

Huis eertijds zogenaamd "O.-L.Vrouw van Napels". Enkelhuis in eclectische stijl met neorococo-inslag uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, witte natuurstenen puntgevel met in- en uitgezwenkte top van drie traveeën en vier bouwlagen onder lessenaarsdak (leien). Variërende vormen van schouderboogvensters in vlakke omlijstingen; ramen met fraaie roedeverdelingen. Sokkel vormende begane grond met een smal en een breed venster naast de getraliede deur rechts. Gekorniste puilijst in het midden uitgewerkt tot een halfronde, versierde sokkel voor de gewelfde erker. Bovenverdieping afgelijnd door geblokte hoekpilasters waarop de vleugelstukken van de topgevel rusten. Centrale gevelpartij als vermeld uitgewerkt als erker van drie traveeën geritmeerd door schouderboogvensters met bewerkte sleutels, waterlijstjes en doorlopende geprofileerde lekdrempels en smeedijzeren hekken. Aansluitend gebogen balkon van de vierde bouwlaag afgelijnd door hekken tussen postamenten op consoles; deurvensters voorzien van gebogen waterlijstjes. In de top een uitgewerkt oeil-de-boeuf met waterlijstje.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine