Neoclassicistisch burgerhuis

Tekst van Winkelhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5031)

Neoclassicistisch burgerhuis van zes traveeƫn en drie bouwlagen onder een zadeldak, daterend uit het eerste helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met volledig verbouwde winkelpui. De eerste verdieping wordt gemarkeerd door rondbogige deurvensters, met geprofileerde waterlijst, sluitsteen en doorgetrokken imposten. Lagere tweede verdieping met rechthoekige vensters op lekdrempel met onderdorpel, voorzien van gietijzeren borstweringen. Klassiek hoofdgestel met architraaf, fries en houten kroonlijst op klossen, tandlijst en uitgelengde consoles.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine