Hoekhuis met Schuttershofstraat

Tekst van Woon- en handelspand in beaux-artsstijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5029)

Hoekhuis (met Schuttershofstraat nummer 1) van twee + zes traveeën en afgeschuinde hoektravee met vier bouwlagen onder pseudo-mansardedak (vernieuwd). Strakke neoclassicistische bepleisterde en beschilderde lijstgevel, te dateren circa 1900 met aangepaste winkelpui, echter bewaarde Dorische halfzuilen en pilasters. Verticale gevelmarkering door de trapezoïdale erkers van de hoektravee en de rechter travee aan de Schuttershofstraat, beide geopend door drielichten met eenvoudige oeil-de-boeufs in platte bandomlijstingen op de hoogste verdieping. Voorts op de tweede bouwlaag getoogde vensters met doorlopende dorpels, waarboven rechthoekige deurvensters in platte bandomlijstingen; op de tweede bouwlaag voorzien van respectievelijk een gebogen en een rechthoekig balkon op consoles; fraaie hekken op de bovenste verdieping. Vernieuwde kroonlijst en dakbekleding, echter met behoud van de oeil-de-boeufs en dakvenster.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine