Hoekhuis

Tekst van Winkelhuis in beaux-artsstijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5025)

Hoekhuis van twee + vijf traveeƫn met afgeronde, koepelvormig bekroonde hoektravee en vier bouwlagen onder pseudo-mansardedak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met Lodewijk XVI-inslag, daterend uit het vierde kwart van de 19de eeuw met totaal aangepaste winkelpui en entresol. Hierboven rechthoekige deurvensters op doorlopende geprofileerde lekdrempels en omlijnd door platte banden met oren, neuten en sleutels; fraaie gietijzeren hekken. Geprofileerde kordons herhaald in het hoofdgestel, bestaande uit smalle architraaf, met guirlandes versierde fries en houten, fraai geprofileerde kroonlijst op tandlijst. Zes dakvensters, bekroond door gebogen waterlijstjes op consoles.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine