Hoekhuis

Hoekhuis van vijf + twee traveeƫn en drie bouwlagen onder schilddak (leien). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel in neoclassicistische stijl waarvoor bouwaanvraag van 1857. Bewaarde gedeeltelijk granieten winkelpui met muurpilasters en brede ingangsdeur, waarboven een gemarkeerd middenrisaliet met breed op gekoppelde consoles rustend balkon afgelijnd door balusters en postamenten met siervazen. De rechthoekige vensters net lekdrempels, in het middenrisaliet opgenomen in hardstenen geprofileerde lijsten, met consoles en bewerkte sleutel. Zekere horizontale ritmering door de puilijst, het doorlopend, gekornist verkropt kordon en het hoofdgestel, bestaande uit een smalle architraaf en een houten geprofileerde kroonlijst op tandlijst en consoles voor het risaliet.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 857, Modern Archief 20.108/1, dossier 230.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine