Eenheidsbebouwing

Tekst van Eenheidsbebouwing van neoclassicistische burgerhuizen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5018)

Eenheidsbebouwing van vier woon- en winkelhuizen, samen vijftien traveeƫn en drie bouwlagen met bepleisterde en beschilderde neoclassicistische lijstgevels, daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw; latere verbouwing tot winkelpui van nummer 46. Vrij vlakke gevels horizontaal geritmeerd door een brede doorlopende puilijst en een smal geleed kordon, waarboven de houten, geprofileerde en gekorniste kroonlijst op modillons en tandlijst. Nummer 50 gemarkeerd door een middenrisaliet met balkon en kolossale pilasters op de bovenverdieping. Eenvoudige rechthoekige vensters met lekdrempels, waaronder paneelwerk.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine